Om oss
Vi, Marieke och Robin, flyttade från Belgien till den svenska landsbygden 2019 för att ta över Stilleben, ett litet hotell med 6 rum och en restaurang. Baserat på våra egna värderingar om gästfrihet, våra idéer om det verkliga syftet med semester och vårt outtröttliga sökande efter bra ingredienser att använda i vårt kök ledde till en omvandling av hotellet.
Omdefiniering av boende
Tänk på dina mest glädjefyllda minnen från dina resor. Vad har de gemensamt? Ofta är det en mänsklig aspekt, inte boendet, aktiviteterna eller lyxen i sig. Det är sannolikt ett varmt möte med lokalbefolkningen, en omtänksam gest, känslan av att vara välkommen till en plats, en känsla av verkligt lugn, delad med din familj i en vacker miljö ... att höra hemma i ögonblicket.
Vilken roll spelar boendet under en semester? Visst kan det erbjuda mer än sängar och mat, eller hur? När vi tittade på dessa tankar involverade vi våra egna erfarenheter och värderingar och utvecklade Stilleben-upplevelsen: ett verkligt hjärtvärmande tillvägagångssätt, där människor känner sig välkomna och hemma.
Vårt kök
Ren mat är något som verkligen ligger oss varmt om hjärtat. Vi tog på oss uppdraget att servera ren mat, mat som ger näring - inte bara mat - till våra gäster. Vi serverar rätter som är hemlagade, utan några bearbetade eller förtillverkade tillsatser, riktig mat som vi är stolta över att servera. Vi tillagar dem med ingredienser från lokala producenter som är stolta över sitt hantverk och sin produkt. Vi delar den stoltheten med våra gäster och det märks i rätterna.
Drivs av ett syfte
Vi driver vår verksamhet, vårt hotell, med en uppsättning värderingar som vi inte avviker från så lätt. För oss är detta integritet och vi skulle inte vilja driva vår plats utan denna viktiga prestation.
Själva hotellet, med sina fina rum och smakfulla inredning i skogarna på den svenska landsbygden, är bara ett kärl som stöder hur vi vill välkomna våra gäster. Det som verkligen driver oss är hur vi kan göra våra gästers vistelse - oavsett hur lång den är - till en oförglömligt hjärtvärmande och närande upplevelse:
Hur vi kan ha en relation med våra gäster som känns äkta, verklig och ärlig.
Hur vi kan skapa en miljö som gör det möjligt för oss och våra gäster att dela historier, prata om värderingar och drömmar, oavsett vilken synvinkel man har.
Hur vi kan servera dem rätter som är rena och hälsosamma, gjorda på de bästa ingredienser vi kan hitta, baserade på samma värderingar som när vi lagar mat i vårt eget kök som en familj.
Hur vi kan dela med oss av det vi har lärt oss hittills - både från vår egen resa och det vi har lärt oss under resans gång av våra gäster - och plantera några frön på vägen så att de kan åka hem inspirerade och välnärda.
Ikigai
Hur vi tänker på att driva ett företag och vad det betyder för oss själva, våra gäster och vår omgivning bygger på Ikigai, ett gammalt japanskt sätt att leva. Det sägs att när du hittar din Ikigai är du i ditt bästa flöde och levererar värde för både dig själv, andra människor och världen. Detta är viktigt för oss och det kombinerar inkomst och arbete med syfte och det som driver dig. Det är ett verkligt holistiskt synsätt.